ტრადიციული თუშური გუდის ყველი. მზადდება თუშეთში, ცხვრის ნედლი რძისაგან, მაისიდან აგვისტოს თვის ჩათვლით.
ყველი გადის მომწიფების, მინიმუმ 60-დღიან პერიოდს გუდაში და ამ ვადის გასვლიდან იგი მზადაა სარეალიზაციოდ. ცხვრის გუდის ყველი გამოირჩევა ცხარე სპეციფიკური, პიკანტური გემოთი და განსაკუთრებულად სასიამოვნო არომატით.
შენახვის პირობები: 0-დან 12 C-მდე
შეფუთულია დამცავი ატმოსფეროს გამოყენებით.
კვებითი ღირებულება 100 გ სურსათში, ენერგეტიკული ღირებულება 1598 კჯ, 334.3 კკალ, ცხიმი 25.5გ, მათ შორის ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავა, 15.60გ, ნახშირწყლები 4.1 გ, მათ შორის შაქრები 0.9 გ, ცილა 22.2 გ, მარილი7.5გ